Het is fris maar droog deze maandag in januari. Het waait flink, maar de kinderen wachten zonder mopperen de toespraakjes van de wethouder en de bestuurder af. Ze zien de vlam overgaan van de handen van de ene directeur naar die van de ander. Ondanks de wind blijft de vlam onverstoorbaar branden.

Een rijke symboliek op een bijzonder moment. Enthousiast zetten de kinderen even later het Rots-lied in. Het ontroert me. ‘Hier doen we het voor’, gaat er door me heen. Al deze kinderen mogen we de liefde van Jezus voorleven en doorgeven. Het basis- en voortgezet onderwijs trekken daarin vanaf nu samen op. Het jaar begint meteen met een geweldig hoogtepunt.

Dezelfde fakkel brandt tijdens het jubileumfeest dat we op 13 november vieren. Met alle collega’s van de vier Passie-scholen staan we stil bij 20 jaar de Passie. Een moment van herdenken, vieren en bemoedigen. Op meerdere manieren horen we die dag overtuigende verhalen, van oud-leerlingen, van onze bevlogen spreker en van de minister Arie Slob. Ons werk doet ertoe, is hun boodschap. Als docenten en ondersteunend personeel kunnen we verschil maken in levens van jonge mensen. Of beter gezegd: God maakt door ons werk verschil in jonge levens. Werken in Zijn dienst is elke dag een geweldige opdracht én een groot voorrecht.

In dit jaarverslag vertellen we u en jou graag hoe we daar in 2019 aan werkten en welke vruchten we daarvan mochten zien.